1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tonlarca atık doğaya değil geri dönüşüme gitti

Tonlarca atık doğaya değil geri dönüşüme gitti

featured
tonlarca-atik-dogaya-degil-geri-donusume-gitti.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lüleburgaz Belediyesi’nin geri dönüşüm uygulamalarıyla bu yıl da tonlarca atık geri dönüşüme kazandırıldı. 2024 yılında mobil atık toplama uygulamasıyla yaklaşık 25 ton, akıllı atık tanıma sistemi makineleri ile yaklaşık 840 bin adet plastik ve metal atık geri dönüşüme kazandırıldı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2021 yılında uygulamaya koyduğu geri dönüşüm uygulamalarıyla tonlarca atık geri dönüşüme kazandırıldı.

Hem çevre kirliliğini önleyip hem de geri dönüşüme kazandırılan atıklar karşılığında vatandaşlara para puan kazandıran geri dönüşüm uygulamaları tüm hızıyla sürüyor.

TONLARCA ATIK YENİDEN KAZANILDI
Lüleburgaz Belediyesi’nin Mobil Atık Toplama uygulaması sayesinde 2024 yılının bu dönemine kadar yaklaşık 25 ton atık geri dönüşüme gönderildi.

2024 yılının bu dönemine kadar Mobil Atık Toplama aracı ile 10.448,10 kilogram karton, 352,10 kilogram karışık atık, 706,40 kilogram metal atık, 818,29 kilogram atık yağ, 12.834 kilogram plastik atığın toplanması sağlandı.

4 NOKTADA ‘AKILLI ATIK TOPLAMA’
Lüleburgaz Belediyesi’nin akıllı atık tanıma sistemi makineleri ile de yılın bu dönemine kadar 840 bin plastik ve metal atık geri dönüşüme kazandırıldı.

Lüleburgaz’ın 4 ayrı noktasında bulunan akıllı atık tanıma makineleri ile vatandaşlar hem atıkları geri dönüşüme kazandırarak çevre kirliliğinin önüne geçmiş oldu hem de dönüşüm kartlarına para puanlarını yükletti.

Akıllı atık tanıma makineleri ile 2024 yılında 671 bin 257 plastik atık, 168 bin 921 adet de metal atık geri dönüşüme gönderildi.

ATIKLARIN DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU
Vatandaşların geri dönüşüme kazandırdığı atıkların toplandığı geri dönüşüm tesisinin sorumlusu Mustafa Körücü; “Tesiste mal kabulü yapıldıktan sonra atıklar çeşitli ayrıştırmalardan geçiyor. Preslenecek malzemeler presleniyor, fabrikalara gönderiliyor. Hammaddeye çevirdiğimiz ürünler var. Gerek granül yapıyoruz gerekse çapak haline getirip tekrar hammadde olarak fabrikalara ulaşımını sağlıyoruz” dedi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Süleyman Şengün de; “Bu sistemde pet şişe ve teneke kutuları cihazımıza atabiliyoruz. Bu atıklar daha sonra arkadaşlarımız tarafından alınarak geri dönüşüm tesisine götürülüp dönüşüme kazandırılıyor. Bu cihaza karton ve deforme olmuş atıkları kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımıza Temizlik İşleri Müdürlüğü üzerinden dönüşüm kartı teslim ediyoruz. Bu kartla birlikte vatandaşlarımız Gençlik Parkı, Kongre Meydanı, Erol Özgür Parkı ve Kapalı Pazaryeri’nde bulunan 4 tane cihazımıza giderek aldıkları kartları yerleştirdikten sonra ücretlendirmeler kartlarına yükleniyor. Türkiye’nin her yerinde kullanabiliyorlar” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tonlarca atık doğaya değil geri dönüşüme gitti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ne Dersin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin